Activiteiten

Activiteiten

Skålleruds Gård B&B, Hotel ligt centraal in Dalsland, met rondom tal van activiteiten en bezienswaardigheden. U kunt bij ons hotel een lunch-pakket bestellen, zodat u 's morgens vertrekt met een goed gevulde rugzak.

Verder kunt u zwemmen, kanoën en vissen in het Nåren meer.
Op 150 meter afstand kunt u gebruik maken van een strandje.
Bij ons kunt u een drie persoons kano huren.
In Mellerud(12km) is een overdekt zwembad.

activiteiten
eland
Activiteiten

Fietsen

Fietsen in Zweden is een hele belevenis. De geoefende fietser kan vanaf Skålleruds Gård verschillende tochten maken door het heuvelachtige Dalsland. Prachtige slingerwegen gaan langs de vele meren en bossen en op korte afstand zelfs een klim tot 21%.

Activiteiten

Wandelen

Wandelen in Zweden is wandelen in ongerepte natuur.

Zweedse natuur

U moet goed bedenken, dat vrij wandelen in de uitgestrekte Zweedse bossen en natuur niet zonder risico's is. Vaak zijn er geen padmarkeringen en is er geen standaard bewegwijzering. Men moet dus zelf kunnen navigeren in de natuur en men moet in het bezit zijn van gedetailleerde kaarten. Ook behoren een kompas, zakmes en een bidon met water tot de standaard uitrusting. Alleen op deze wijze kunt u op een verantwoordde manier de wandeling beginnen.

Skålleruds Gård, ligt midden tussen 5 prachtige natuurgebieden en nabij het Pelgrimspad. Een aantal van deze gebieden zijn op loopafstand te bereiken en de overige gebieden zijn slechts een aantal autominuten van ons verwijderd. In het rechtsstaande overzicht ziet u de natuurreservaten (met een sterretje gemarkeerd) rondom Skålleruds Gård.

wandelen
Activiteiten
Activiteiten

Geo-Caching Skålleruds Gård

Hier vindt u een overzicht van méér dan 50 caches rondom Skålleruds Gård !!

Onze coördinaten zijn N 58� 46.949, E 012� 25.666. Klikt u op de button onder deze tekst dan komt u op de website van Geo Caching waar u de actuele informatie ziet met betrekking tot de caches rondom Skålleruds Gård. Hier kunt u inloggen en de te zoeken caches downloaden naar uw GPS toestel.

Bent u echter minder bekend met Geo Caching dan kunt u bij ons de GPS huren. Wij zetten dan de Caches voor u in het apparaat. Zo kunt u erg makkelijk kennismaken met de nieuwe rage Geo Caching.

Zo is er ook een 'Travel Bug' met de naam Skallerud onderweg in de wereld. Degene, die deze Travel Bug terug brengt naar Skålleruds Gård wordt getrakteerd op koffie met appelgebak (2 personen), aangeboden door de verstopper !!

Lees verder

2km: Upperud

4km: Håverud

De meest bezochte toeristische attractie uit de omgeving is het aquaduct, welke onderdeel is van het dalslandskanaal. U vindt hier tevens een bezoekerscentrum (dalslandscenter) en het kanaalmuseum. Van hieruit kunt u de omgeving ook per boot of een oude trein bezichtigen.

Boot: www.storholmen.com of www.dalslandia.com

Trein: www.dvvj.com

12km: Mellerud

Kaboutermuseum Nordiskatomte Museet

Dalsland glashytta http://www.dalslandsglashytta.se

Melleruds Museum http://www.mellerudsmuseum.com/

42km: Ed Elanden kijken op de Moose ranch Dalsland Mooseranch

68km: Trollhåttan Met de bekende sluizen, het SAAB museum en daarnaast gelegen Science museum.

museum
water